Monday, November 17, 2008

Borders Bookstore @ Berjaya Times Square



Baru2 ni…demi menjaga hati my housemates yg dah byk kali sgt ajak saye kluar KL. Sebelum ni slalu jer sy menolak dgn cara baik n bg macam2 alasan. Tp, kali ni saye ikutkan kemahuan mereka. Takpe lah kalo pd mulanye saye rase agak keberatan dan terpaksa, tp akhirnya cuba mengikhlaskan hati supaye bleh wat diaorg rase happy + tak kecik hati.


So, kami bertiga memilih ke Berjaya Times Square sehari selepas habes final exam of semester 5. Yeay, no more academic books for almost 2 months!


At first, plan nk main permainan2 mencabar kat Cosmo's Theme Park. Unfortunately, sikap saye yg sgt penakut nk cuba mende baru buat saye tak jadi nak maen. So, saye decide utk bawa haluan sendiri. Mereka berdua enjoy kembali ke alam kanak2, hehe…

Mcm biase, rasenye tak lengkap plak dlm sehari kalo tak membaca ssuatu yg baru. So, after bertanye di information center, sy turun ke level 1 utk mencari Borders Bookstore. Sbenarnya, ni kali pertama saye singgah ke kedai buku ni.

Saye pergi ke section yg agak tersorok sbb saye plan nk duk lame kat ctu. So, saye pilih my favourite sections; magazines, motivational and religious.

Saye terjumpe mcm2 buku yg best yg nk dibace termasuk biography Tun Dr. Matathir yg dibuat dlm bentuk comic.. sgt lucu + comel + menarik!

Bace dan terus membace smpai tak sedar yg dah hampir 2 jam saye duk kat situ bertemankan buku2 yg tak bernyawa. Pengawal keselematan kedai buku tu yg dah byk kali pusing2 tempat tu pun dah bosan agaknyer tgk saye, "bile la budak ni nk balek?" hehe...

Bila Syud n Aini dah puas bermain, diaorg cari saye kat ctu. “Jom, gi makan makanan Thai…Pastu, mkn Sushi lak!”. Huh, baru tersedar yg perut kosong dr td. Baru terase lapar.

Ada satu buku yg sgt bagus utk dicadangkan kpd sume sahabat2 di luar sane:

Tajuk : Jagalah Allah, Allah menjagamu
Penulis: Dr. 'Aidh Abdullah Al-Qarni
Penerbit: Jasmin Interprise
Muka Surat: 506
Harga: RM 30.00


Menarik kan tajuk buku tu? Alhamdulillah, saye beli buku ni sbg satu lg koleksi peribadi… for my own library in the future, insyaAllah~

Memang best buku neh… memberi panduan dlm memperbaiki hubungan seorang hamba dan Tuhannya dan menambah ilmu tentang persaudaraan sesama insan (^_^)

Dear friends,
Ambillah mase utk membaca, kerana buku adalah gedung ilmu
Daripada tak tahu kepada tahu
Daripada kurang ilmu kepada lebih berilmu
Daripada membuang masa kepada masa yg dipenuhi sebaiknya
Daripada bercakap yg sia-sia kpd perbualan yg penuh makna,
insyaAllah…~




* Buku adalah sahabat sejati yg tak pernah menyakiti *
Tapi, jgn sekadar berguru dgn buku!

That’s all for today’s entry… daaa!

3 comments:

Nursyuhada Ahmad Redzuan said...

Salam~
Macam tau je sape yg masuk ke alam kanak2 tu..hehehe. nak wat cmne..masih belum cukup matang =P

Nurkhomsiah Mohamed Bakrim said...

Salam~
yer, enti lah kanak2 tu ya nursyuhada ahmad redzuan, hehe

takpe2,
sometimes tak salah kte kembali ke alam kanak2 asalkan tak trbabas dr syariat, ameenn...

insyaAllah, satu hari nnt ana akn main jgak prmainan2 mncabar tu brsame ssorng yg dpt beri keyakinan di sisi =)

maicher said...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!
runescape powerleveling