Saturday, January 10, 2009

Palestin itu, Palestin kita!

Assalamualaikum w.b.t…

Atas dasar kemanusiaan, atas dasar persaudaraan sesama insan, penderitaan umat Islam di Palestin harus dihayati agar mampu mengundang keinsafan diri.
Bayangkan jika kita di tempat mereka..
Bayangkan jika yang menderita itu adalah ibu bapa, abang-abang, kakak-kakak atau adik-adik kita..
Bayangkan jika yang mati itu ialah sesiapa sahaja orang yang kita sayangi..
Mungkin lebih terasa sakitnya!

Tindakan jahat tentera Zionis sangat kejam, gila dan di luar batas kemanusiaan!

Kemakmuran hidup di Malaysia atau di mana sahaja kita berada wajib disyukuri. Itu bukan alasan untuk kita berpeluk tubuh dan sekadar melihat apa yang terjadi.


Wahai diri, wahai sahabat-sahabat yang dikasihi;
Lakukanlah sesuatu untuk saudara-saudara kita di luar sana…

Jangan lupakan mereka dalam urusan harian kita. Marilah boikot apa sahaja keluaran Yahudi yang menyumbang kepada keganasan dunia. Mungkin usaha ini dirasakn terlalu kecil. Tetapi, kita mengharapkan perubahan kepada ekonomi dunia, insyaAllah...At least, we do something to cripple the Israeli economy.


Ingatlah, Allah tidak melihat kepada hasil/ natijah akan sesuatu tetapi Allah melihat sejauh mana usaha kita untuk mendapatkan hasil yang diharapkan..Jadi, jangan sekali-kali putus asa daripada rahmat Allah...jangan berhenti berharap, jangan berhenti berusaha.

This is the list of brands that are found out to donate money to Israel army. We need to stop buying all these!


Berhenti membeli:·
 Coca-cola
· Huggies
· River Island
· MC Donalds
· Clinique
· Disney
· Donna Karan
· Starbucks
· Gap
· Garnier
· Perrier
· Kotex
· Sanex
· Jo Malone
· Lancome
· Libbys
· Tchibo
· Loreal
· Marks & Spencer
· Kleenex
· Maybelline
· Nestle
· Vittel
· Revlon
· WonderbraJangan lupakan mereka dalam doa harian kita. Marilah sama-sama berdoa akan kesejahteraan, keselamatan dan ketabahan hati umat Islam di bumi Palestin. Semoga yang mati itu tergolong dalam golongan mereka yang syahid di jalan Tuhan-Nya dan mendapat keredhaan di dunia dan di akhirat.

Lakukan sesuatu yang termampu untuk saudara-saudara seagama kita. Semoga ada jawapan ketika disoal oleh Allah di akhirat kelak, insyaAllah.

“Ataukah kamu mengira bahawa kamu akan masuk Syurga, padahal belum datang padamu cubaan seperti yang dialami oleh orang-orang yang terdahulu sebelum kamu. Mereka ditimpa kemelaratan, penderitaan dan diguncang (dengan pelbagai cubaan), sehingga Rasul dan orang-orang beriman bersamanya berkata, “Bilakah datang pertolongan Allah?” Ingatlah, sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat.”(al-Baqarah: 214)
Dan janganlah kamu mengatakan orang-orang yang terbunuh di jalan Allah itu telah mati. Sebenarnya, mereka hidup, tetapi kamu tidak menyedarinya.”(al-Baqarah: 154)

Yang pergi tidak lagi akan kembali ke atas bumi tp kembali ke sisi Tuhan Yang Maha Mengerti, [al-Fatihah….~]

Waallahu a’lam…

3 comments:

h+A>z(w)=@xN said...

hulurkan tangan ringankan beban,
sekadar terdaya ikut kemampuan;
niat nan murni ditangguh jangan,
doa dan harapan harap berterusan.

:-)

Drive thru said...

God is with Gaza. Ameen.

superior said...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
jordan shoes